Naam: Martijn Keijzer

Geboren: 20 november 1991

Instrument: Gitaar

Gear: Ibanez GRG270BBKN RG Gio, Boss ME-25 effect pedaal, Distortion Pedaal, Peavey Valveking 4×12 Slant, Line 6 Spider IV HD150.

Bands: Nightwish, Epica, Stream of Passion, Within Temptation, Evanescence

 

Mijn jeugd werd meestal en merendeel bepaald door het bespelen van muziekinstrumenten, waaronder keyboard en trompet. Met de trompet, en later ook een bariton, heb ik vanaf mijn 7e jaar gespeeld bij een fanfare in Deventer. Hier heb ik in de eerste paar jaar noten leren lezen. Hiernaast speel ik soms ook op het Johannus orgel van mijn moeder maar dit is alleen om soms even rustig te kunnen spelen.

Naast het bespelen van deze instrumenten moest ik natuurlijk ook leren en studeren. Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam ik op ongeveer 14 jarige leeftijd in aanraking met symphonische rock en metal. Ongeveer een jaar later ben ik begonnen met het bespelen van gitaar. (Phoenix EG-100).

Vanaf dit moment heb ik in meerdere bandjes gespeeld, waaronder een schoolbandje, maar geen van deze groepen is echt een succes geworden en heeft ook nooit het podium mogen halen. In mei 2013 ben ik in contact gekomen met de band Windforce.  Met bijna nihil studio- en podiumervaring ben ik er volledig voor gegaan. Nu al kan ik zeggen dat het werken in de studio mij veel heeft geleerd en ik denk dat met deze band nog veel meer te gaan krijgen. Ik heb er heel veel zin in.

 Hopelijk tot snel bij een optreden.

 Martijn.