Windforce

Martijn Keijzer

Jantien Timmermans

Ruud Keijzer

Niels Kerkhoven

Windforce is opgericht in mei 2009 door Niels Kerkhoven. Hij is de drummer en componist van de formatie en ook de organisatorische kracht achter de band. Daarbij wordt hij ondersteund door Jantien Timmermans, die tevens de toetseniste is van de band. Windforce beweegt zich vooral in de symfonische metal en -rock.

In de periode van mei tot en met oktober 2012 is de band bezig geweest met het opnemen en produceren van hun eerste EP. Met de toenmalige bezetting heeft Windforce op 14 december 2012 de release van hun debuut-EP “Mindgames” met succes gedaan. Uit de vele positieve reacties die de band kreeg onder andere op Facebook en het gastenboek op hun website is dit succes bevestigd.

In januari 2013 komt Windforce op de radio bij het programma SymfoCity van RTV Apeldoorn.

Vlak voor de zomer van 2013 is Windforce in contact gekomen met Ruud Keijzer (bassist en zanger) en Martijn Keijzer (gitarist). De vaste kern die toen ontstond, bleek een sterke!
Al snel heeft de band besloten om als projectformatie door te gaan.
Het doel: Dingen doen met muziek die ze leuk vinden. Voor de band is dit een omslagmoment geweest. Vanaf nu konden ze meer met muziek doen dan alleen aan repeteren en optreden denken.
De weg staat nu open om hun droom te verwezenlijken: De productie van een videoclip!

Diverse muziek was door Niels al eerder geschreven en één nummer werd gekozen voor dit ambitieuze project. Project “Labyrinth” was geboren. Ook Ruud componeert muziek en het nummer is door hem voorzien van orkestratie en koor, waardoor “Labyrinth” muzikaal volwassen werd.

Vanaf die tijd zijn er vele vrije uren gegaan in het project om het tot een goed einde te brengen.
Zo heeft de formatie samenwerking gezocht met gastmuzikanten.
Lucy Straates (A New Dawn), waarmee de wegen met de band al eerder waren gekruist, heeft de lead vocals van “Labyrinth” op een voortreffelijke wijze ingevuld.
Ze vonden Mark Kwint (Alvenrad), die zeer enthousiast toetrad in het project en zich de gitaarpartijen heeft eigen gemaakt met een verbluffende metal-sound als eindresultaat.
De solo vioolpartijen die waren geschreven zijn door Inge van Veen, een goede vriendin, prachtig ingespeeld.
Op het laatste moment kwam de band in contact met Popkoor Powerpop, die het te gek vonden om de koorstukken voor hun rekening te nemen. Windforce is er trots op dat ze een echt koor hebben kunnen toevoegen in het eindresultaat.
Met MilkMark Studio hebben ze wederom goed kunnen samenwerken. De opnamen van de drums en het koor en de re-amping van de gitaren heeft Jeffrey Revet voor zijn rekening genomen. Met de eind-mix en master is de band meer dan tevreden!

Met Studio Beeld&Co zijn er contacten gelegd. In de vorm van een leerproject is het scenario aangeboden en de samenwerking beklonken. Met dit dynamische productieteam zijn er vier dagen gefilmd, wat voor de bandleden een meer dan fantastische ervaring is geweest en prachtig beeldmateriaal heeft opgeleverd. Ook met de montage van de clip waren de bandleden nauw betrokken wat geweldig was om te mogen meemaken.

De release van “Labyrinth” met videoclip is op zondag 14 juni 2015.

Windforce hoopt dat jullie het eindresultaat gaaf zullen vinden!

Het is de band gelukt om dit project tot stand te brengen met bijzonder weinig budget, maar wel met medewerking van vele bedrijven en personen waarvoor Windforce zeer dankbaar is.

Na 14 juni neemt de band wat rust en gaat genieten van een goede vakantie.
Op de achtergrond wordt er al geschreven aan nieuw werk en in september zal Windforce gaan kijken of het mogelijk is om een volledig album te kunnen realiseren.